RÖGZÍTETT KÉSZÜLÉKEK

Célunk az, hogy bemutassuk a különböző fogszabályzó készülékeket. Az ortodoncia a különböző problémákra más-más készülékeket használ. Vannak olyanok, amelyek elsősorban a fogak mozgatására valók, mások az arcnövekedésre hatnak vagy mindkettőre.

A készülékeknek két típusa van: rögzített és kivehető. Az orvos az adott eltéréstől, a páciens korától, illetve együttműködésétől függően választ készüléket. A kivehetőket könnyebb tisztán tartani, viszont elveszhet, illetve előfordul, hogy a páciens rosszul vagy egyáltalán nem használja. A rögzített készüléket a páciens állandóan viseli, és általában nagyobb fogazati eltérés esetén ajánlott.

I. Rögzített készülékek

Alkotóelemei a bracketek (tappancsok), a gyűrűk és az ívek. A bracketek készülhetnek fémből, porcelánból, műanyagból vagy az előbbiek kombinációjából, és feladatuk, hogy a fogakra ragasztva a kívánt helyzetbe vezessék azokat a hozzájuk kötött drótívek mentén.

A bracketek anyaga és működése szerint a következő – rendelőnkben is használt – rendszereket különböztetjük meg:

1. Porcelán (Mystique)

A Mystique a második generációs kerámiabracketek közé tartozik. Tökéletesen ötvözi a maximális esztétikát és a jó fizikai tulajdonságokat, a bracket slotját (a drótív befogadására szolgáló mélyedést) beborító szilikonréteg pedig kedvező súrlódási feltételeket biztosít. Áttetszősége miatt minden fogszínárnyalathoz tökéletesen igazodik, így egyméteres távolságból már alig észrevehető. Az esztétikát fontosnak tartó fiataloknak és felnőtteknek is ideális választás lehet.

2. Zafír ( Silhouette™)

A Silhouette™bracket a zafír tisztaságát nyújtja, ugyanakkor erős és ellenáll az elszíneződésnek. A fogak természetes színe tűnik át az átlátszó bracketen, ezért annyira esztétikus, szinte láthatatlan.
.

3. Önligírozó fém (In-Ovation R)

Gyönyörű mosoly gyorsan és könnyedén!

Az In-Ovation rendszerrel könnyebben elérhető a vonzó és egészséges mosoly, mint a hagyományos fogszabályzókkal. A fém- és porcelánkivitelben egyaránt elérhető önligírozó In-Ovation bracketek speciális kialakításuknak és működésüknek köszönhetően kényelmesebbek, és a kívánt eredmény rövidebb idő alatt elérhető velük, mint a hagyományos rendszerekkel. A bracket különleges saját zárral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a benne futó drótív kisebb súrlódással és erővel, gyengéden vezesse a fogakat az ideális helyzetbe.

 

4. Önligírozó porcelán (In-Ovation C)

Az In-Ovation C egy olyan önzáró kerámiabracket, amelyet a páciens kényelmesebben, mosolyogva viselhet, miközben az orvos rövidebb kezelési idő alatt éri el a kívánt eredményt. A fogszínű bracket, amely egy ródiumozott zárral egészül ki, kiváló esztétikát eredményez, így minden életkorban viselhető. Az In-Ovation bracketek jó okot adnak a mosolygásra.

 

5. Önligírozó ligual (In-Ovation LMTM)

Az In-Ovation LMTM bracketek áttörést jelentenek a láthatatlan fogszabályozásban. Azoknak ajánlott, akiknek nagyon fontos az esztétika és kisfokú eltéréssel rendelkeznek. A kisméretű önligírozó bracketek néhány hónap alatt megoldják az elülső fogak területén kialakult kisebb torlódásokat úgy, hogy azokat elég az alsó- és a felső-középső 6 fogra felragasztani.

A rögzített készülékek kiegészítő elemeket is tartalmaznak, amelyek lehetnek gumiból vagy fémből. Ezek feladata, hogy az állcsontok egymáshoz viszonyított helyzetét korrigálják (pl. Forsus), vagy egyes fogakat fixen tartsanak, amíg másokat mozgatunk (pl. lingualív, palatinálív), illetve a felső fogívet tágítsák (pl. Hyrax).

Ezeket a kiegészítőket a páciens viselheti az egész kezelés alatt, vagy akár csak egy meghatározott ideig.

 

JELENTKEZZEN BE EGY INGYENES FOGSZABÁLYOZÁSI TANÁCSADÁSRA MOST!