Mely életkorban érdemes elkezdeni a fogszabályozást?

Már egészen pici kortól érdemes megismertetni a kisgyermeket a fogorvossal illetve a fogászati rendelővel. Ekkor még csak játékosan motiváljuk, ellenőrizzük fogai állapotát, megdicsérjük, hogy a későbbiekben, amikor esetleg kezelni kell valamelyik fogát, meglegyen a gyermek bizalma a fogorvos felé.

Az első találkozás után évente egyszer-kétszer látogassanak el a fogászati rendelőbe, így már kicsi korban hozzászoktatjuk a gyermeket a rendszeres fogászati ellenőrzéshez, valamint korán felismerheti a fogorvos a kezelésre szoruló fogazati eltéréseket. A mai modern kivehető fogszabályozókkal (trainerek) már 3-4 éves korban el lehet kezdeni a kezelést. Persze ilyen fiatalon csak indokolt esetben adunk készüléket a kisgyermeknek. Legtöbb esetben a 7-8 éves kor a legmegfelelőbb a fogszabályozás elkezdéséhez. Ilyenkor kezdenek megjelenni a szájban a maradó fogak. Korai kezeléssel elejét vehetjük a későbbi rögzített fogszabályozásnak.

7-12 éves korig, az állcsontnövekedés időszakában, nagyon sok problémát, harapási rendellenességet vagy egyes fogak helyzeti eltéréseit kezelhetjük pusztán éjszaka viselt kivehető készülékekkel. Természetesen későbbi életkorban, sőt felnőtt korban is elkezdhető a fogszabályozás, hiszen a csontátépülés egész életünkön át tart, így a fogazati rendellenességek a későbbiekben is korrigálhatók.

JELENTKEZZEN BE EGY INGYENES FOGSZABÁLYOZÁSI TANÁCSADÁSRA MOST!