Önligírozó ligual (In-Ovation LMTM) http://www.gacintl.com/features/

Az In-Ovation LMTM bracketek áttörést jelentenek a láthatatlan fogszabályozásban. Azoknak ajánlott, akiknek nagyon fontos az esztétika és kisfokú eltéréssel rendelkeznek. A kisméretű önligírozó bracketek néhány hónap alatt megoldják az elülső fogak területén kialakult kisebb torlódásokat úgy, hogy azokat elég az alsó- és a felső-középső 6 fogra felragasztani.

A rögzített készülékek kiegészítő elemeket is tartalmaznak, amelyek lehetnek gumiból vagy fémből. Ezek feladata, hogy az állcsontok egymáshoz viszonyított helyzetét korrigálják (pl. Forsus), vagy egyes fogakat fixen tartsanak, amíg másokat mozgatunk (pl. lingualív, palatinálív), illetve a felső fogívet tágítsák (pl. Hyrax).

Ezeket a kiegészítőket a páciens viselheti az egész kezelés alatt, vagy akár csak egy meghatározott ideig.

Láthatatlan fogszabályozás:

1. „clear aligner”

A rendszer lényege, hogy a páciens fogazatáról vett lenyomat alapján a fogtechnikai laborban készült gipszmintán a fogorvos által megadott változtatásokat eszközölnek, és ez alapján egy korszerű, mélyhúzott technikával átlátszó, merev fóliát (sínt) készítenek. Ezt a páciens a fogorvos által meghatározott ideig viseli, legalább napi 20 órában (kb. 4 hét), majd egy következő lenyomat után újabb – már módosított – fóliát kell hordani. A kezelés ideje és a sínek száma függ a kezdeti rendellenesség mértékétől. A „clear aligner” előnye, hogy szinte láthatatlan, így az is nyugodtan választhatja, akinek nagyon fontos az esztétika.

2. MyClearBrace

A fogszabályozás legújabb trendje elérkezett Magyarországra is. Nem kell többet ragasztott fogszabályozót hordania, mégis elérhető a szép mosoly, szabályos fogsor az Ön számára is.

A MyClearBrace számítógéppel modellezett, és egy speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek (más néven ívek) sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra. Minden egyes darabon apró módosítások vannak az előzőhöz képest. Ezek a módosítások mozgatják a fogakat a megfelelő helyre és irányba.

A páciens a síneket a nap 20-22 órájában hordja, kivéve az étkezés és fogmosás idejét. Mivel a módosítások igen aprók, ezért a kezelés során jellemzően nincs fájdalom. A készülék azonnal megszokható, és rendkívül esztétikus, hiszen az átlátszó műanyag gyakorlatilag láthatatlanná teszi a néző számára.

A kezelési idő átlagosan 3-9 hónap (lehetnek eltérések), attól függően, hogy milyen a kiinduló állapot, és mi az elérendő cél.

A MyClearBrace előnyei:

  • esztétikus: viseléskor gyakorlatilag nem látszik
  • komfortos, kényelmes a viselése
  • a fém készülékekkel szemben kíméletesebben mozgat, mert ez puhább műanyag
  • étkezéskor, fogmosáskor illetve különleges események alkalmával kivehető

3D technológiával, számítógépes modellezéssel előre látható a végeredmény

Untitled

JELENTKEZZEN BE EGY INGYENES FOGSZABÁLYOZÁSI TANÁCSADÁSRA MOST!